3 september 2023
15:00

Östansbo IS A

Referat: Ulfshyttans IF A - Östansbo IS A

Årets tyngsta förlust. Vi börjar bra är på tårna pressar tillbaka ulfshyttan och efter 5min ger det resultat och Ville kan sätta dit 0-1. Vi fortsätter bra och Ulfshyttan blir mer o mer frusterade men sen blir vi ivriga och dom får en straff i 12min som dom sätter bakom inhoppande Albin i målet. Vi fortsätter halvleken ok och ulfshyttan ser mer o mer trötta ut men ändå lyckas dom få in en boll till bakom Albin precis innan halvlekens slut. Vi bestämmer oss för att gå ut i andra och köra på som i första då dom är betydligt tyngre än oss och i 60min är Kjälle framme och nickar in en grym macka från Äpplet. Det lyfter oss och vi får fart och spelar oss fram till ett riktigt fint spelmål genom mitten i 69e minuten som Ivar kan avsluta framspelad av Kjälle. Nu vaknar dock Ulfshyttan till och börjar nyttja sin storlek och erfarenhet och idag dom kan reducera i 69min och dom vill vinnna mer än oss sista 15min. DOm är tröttare men ger allt börjar vinna andra bollar tar hemjobbet och kan få in 4-3 och vinna matchen trots att Andre gjort en räddning på mållinjen och Albin gjort några fina reflexräddningar.
Vad kan vi lära oss från detta?
Vi måste bli bättre på att fatta beslut på planen. Slå dom enkla passningarna nyttja deras svagheter. Dom var svaga på kanterna men vi nyttjade det på tok för lite. Alltför ofta försöker vi ta oss in i mitten i alla lägen!
Dom hade en 2meters spelare som vann alla nickdueller ändå slog vi så många fasta på honom!
Fortsatt försöker vi vinna boll för ofta på kanterna i försvar och blir passerade. Täck yta fördröj vänta ut!
Vi kan spela bra fotboll när vi rör oss utan boll och flyttar boll med fart. Kan vi göra det lite mer konsistent bara blir det otroligt jobbigt för motståndarna.
Nästa vecka väntar en tuff match mot ett Gagnef som går för andraplatsen i serien så bara att ladda om.
Stort tack till Albin som ställde upp i målet idag och gjorde en grym insatts trots han inte rört en boll på 2 år!